<data:blog.title/> <data:blog.pageName/>-<data:blog.title/>

12 Ocak 2019 Cumartesi

Bir Boşanma Şahitliği Tecrübesi

Boşanma Şahitliği Anısı

Bir süre önce bir  akşam evde kız arkadaşlarımla toplanmış keyifli bir sohbetin tam ortasında iken kapı çaldı. Gelen üst komşum Nilüferdi. Komşuluk ilişkileri noktasında karnesi pek parlak biri sayılmam hatta itiraf ediyorum hiç sayılmam. Kendime ait zamanların yeterince kısıtlı olması ve o kısıtlı zamanlarda beslendiğim şeylere zaman ayırma tercihim noktasında günaydın ve iyi akşamlar beşeri medeniyetlerinin dışında bir diyoloğum olduğu söylenemez.

Nilüferde aslında bu noktada diğer komşulardan ayıran noktamız yazın havuz başlarında denk geldiğimiz yaptığımız birkaç keyifli diyolog ve bekar yaşamanın rahatlığı ile bir iki kez evime kahve içmeye gelmiş olması

Bu diyolog çerçevesi içinde kapıda Nilüferi görünce birazda afallamış bir şekilde içeri davet ettim. Bendeki profili uzun yıllar iş hayatında iyi görevlerde iyi kazançlarla çalışmış bir kadın evliliği ile beraber hayatındaki tüm kapıları kapatıp kendini kocasına ve coçuğuna  kanalize etmiş, yaptığı seçimlerden mutlu olmayan bir kadın çerçevesi idi.

Her görüştüğümüzde şakayla karışık bu hayat sana güzel . Ne güzel özgürsün cümleler ile evliliğinde mutlu olmadığını farkettiğim üst komşuma bu konuyu hiç açık açık sormamış aslında konuşmayı tercih etmemiştim.

Benim bu tercihim gelinen noktada çok işe yaramamış olacak ki Nilüfer ağlayarak ben boşanıyorum çok mutsuzum dedi ve sanki aslında aylar önce bitmiş olan evliliğinin özetini önümüze koydu.
Şaşkın , üzgün ve empati kurmaya çalışarak anlattığı evlilik tablosu içinde her iki taraf için yeni bir başlangıcın daha sağlıklı olabileceğini söyleyerek o geceyi sonlandırdık.

Bundan sonraki süreçte yaklaşık bir ayımız kendim boşansam bu kadar yorulmazdım tadında geçti. 
Komşumun eski eşi önce tek kuruş vermeden onu sokağa atmakla tehdit etti.  Çoçuğun velayetini bir geliri olmadığı için asla alamamakla ve çocuğu görmemekle tehdit etti. Hayatına bundan sonra bir adam girmesi ihtimali durumunda ölümle tehdit etti. Bu tehditlerin günlerce sonu gelmedi.
Sonuç olarak komşum boşandı çocuğunun velayetini ve boşanma hukukuna göre alması gereken tüm hakları aldı.

Ayşegül bugün başka bir şehirde kırık dökük sudan çıkmış balık misali yeni bir hayat kurgulamaya uğraşıyor. Çok eminim en güzelini yapıcak ve yaralarını saracaktır. Bu hikayeyi neden bu kadar uzun yazdım;
Kadınlar şöyle erkekler böyle feministliği hayatım boyunca hiç yapmadım yine yapmıycam.

Dengeli ve birbirine ruhuna iyi gelen iki insanın buluşması dünyanın en mucizevi hediyesidir bence. Burda bana göre en büyük hata kadınların evlilikle beraber kendi hayatlarını yaşamaktan vazgeçiyor oluşları. Çalışmak yada çalışmamak kişilerin yaşam şartlarına göre belirleyebilecekleri bir biçimdir. Ama üretmeyi, öğrenmeyi, ve kendine iyi gelecek tüm aktivetelerden uzaklaşmanın kadınların kendilerine yaptıkları en korkunç kötülük olarak görüyorum.

Bu ülkede anlattığımdan çok daha kötü binlerce hikaye var. Hatta benim anlattığımın çok hafif kaldığı yaşanmışlıklar var. Çok uzattım biliyorum ama kadınların kendilerini unuttukları yaşamlar kurmalarına dayanamıyorum.

Bu arada bu yazının içinde ismi geçmesi gereken bir kadın daha var.  Yukarıdan anlattığım sancılı süreçlerde komşumun en büyük korkusu çocuğunun velayetinin elinden alınması idi. Bu konuda internet sayfaları arasında gezerken boşanma bloğu adında bir bloğa denk geldim. Hemen tıkladım i Tam olarak boşanma süreci ile ilgili yazılar vardı. Blog sahibine bir mail atarak kendi durumumuzla ilgili çekincelerimizi sorduk.

Ertesi gün öğlen olmadan Avukat hanımın kendisinden üşenilmeden yazılmış yarım sayfaya yakın bir cevap maili vardı mail kutumda.
Karşılıksız ve beklentisiz gelen bu yardımları seviyorum. Avukat hanım’ın bloğunu da takip edebilmeniz için paylaşıyorum. 

Avukat Hanımın Blog Adresi ; https://bosanmaavukatibursa.blogspot.com/

6 Ocak 2019 Pazar

Yaratıcı Reklam Afişleri


Yaratıcı Reklam afişi oluşturmak etkin bir reklam kampanyası oluşturmanın ilk adımıdır.  Başarılı bir reklam afişi  hedeflediği kitlenin dikkatini çekebilmeli,  ve mümkünse ürün hakkında insanların konuşmasını sağlamalıdır.

Ajans için hazırlayacağımız bir kampanya aşamasında araştırma yaparken Dünyada farklı grafik sanatçılarının yaptıkları afiş tasarımlarını incelerken  birbirinden yaratıcı ve güzel reklam afişlerini sizinle paylaşmak istedim.


Afiş


Reklam sektörü kadınları yıllarca pazarlamanın en büyük silahı olarak kulllandı. Kullanmaya da devam edecek. Son 2-3 yıldır bu yaklaşımın tersine reklam filmlerinde bu ilah görünümlü arkadaşları sıkça görüyoruz. Ben şahsen kendi adıma bu durumdan hiç şikayetçi değilim.:)

Reklam Afişleri

Erkek dünyasına kozmetik ürünü satmak zor bir pazarlama alanıdır.  Hafif tehditkarvari gözüken bu afiş susuz kalan cilde bence güzel bir gönderme olmuş.

Reklam Afişi

İlk bakışta çokta anlamlandıramadığım bu afiş aslında bir radyo firmasının reklamı. Üzerine yazdıkları ‘’ Deneyebilirler ama dikkatinizi çekmek zor olacaktır’’ sloganı ile birleşince iddaası ile kırıp geçirmiş.

Afiş Reklamları

Bir erkek berberi için sizce de fazla cesur ve iddalı değil mi_?


Trafikte bisiklet kullanıcılarının  varlığına dikkat çekmek için hazırlanmış bu afişi verdiği sosyal mesaj dolayısı ile ayrıca sevdim.  Afişin üzerindeki slogan çevrildiğinde bizim için çok anlamlı bir cümle çıkmasa da ‘’ Dikkat çocuklar dönüş sinyali kullanmıyor ‘’ gibi bir ifade ile vurgu yapmışlar

Yaratıcı reklam afişleri, kampanya oluştururken marka mesajlarını hedef kitleye iletmek için neyin nasıl yapılması gerektiği konusunda ilham verebilir.
Bir reklam kampanyası hazırlarken; ürün ya da markanın dikkat çekmesini ve satış hedeflerine ulaşmasını sağlayacak doğru unsurları bulmak zor olabiliyor. Hedef kitlenin sürekli olarak reklamlara maruz kalması ve iletişim kanallarının artmış olması; tüketicilere reklamlar yoluyla ulaşılabilirliği büyük ölçüde düşürüyor. Bütün bunların sonucunda reklamda yaratıcılık ve çekicilik artık her geçen gün daha önemli bir hale geliyor.
Reklamlarınızı ya da pazarlama kampanyalarınızı hazırlarken ilham verebilecek yaratıcı reklam afişlerini,nelere dikkat etmeniz gerektiğine dair önerilerle birlikte derledik. Kampanyaları incelerken mesajların ne kadar farklı ve yaratıcı şekillerde hedef kitleye iletildiğini görebilirsiniz. Birbirinden her anlamda farklı olan bu yaratıcı kampanyaların tek ortak özelliğinin hikâye anlatımlarındaki mükemmellik olduğu söylenebilir.

Bazı reklamlar rahatsız edici ve saçma olabiliyor. Fakat iyi bir pazarlama stratejisi ve yaratıcı bir ekip ile harika reklamlar hazırlayabilmek mümkün.
Bazılarını ilk bakışta anlamayabilirsiniz fakat biraz daha dikkatli bakın içerisinde harika bir mesaj veya mizah gizli olduğunu göreceksiniz. Keşke tüm reklamlar bu kadar yaratıcı olsa da biz de onlardan nefret etmesek.
İşte yaratıcılık patlaması 27 reklam afişi...


Yaratıcı Bilboard Çalışması Nasıl Yapılır

  Reklam dünyasında çeşitlilik giderek artıyor. Bilboarda da onlardan bir tanesidir. Son yıllarda çok özel yaratıcı bilboardlar insanların k...